Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας

Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας

Το φροντιστήριο σε συνεργασία με την εταιρεία Orientum-Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας διοργανώνει κάθε χρόνο σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ενημερώνοντας γονείς και μαθητές για τις σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα επαγγέλματα στο χώρο εργασίας.
Επίσης, παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές του Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου να πραγματοποιήσουν τεστ Χαρακτηριστικών Προσωπικότητας (Profiler). Η διαδικασία αυτή έχει ως σκοπό να βοηθήσει τον μαθητή να ανακαλύψει τα πέντε δυνατά του σημεία (τα ταλέντα του), που αποτελούν τη βασική δομή της προσωπικότητάς του και να επενδύσει επάνω στη βελτίωση και ανάπτυξή τους.
Οι μαθητές της Β’ Λυκείου μπορούν να πραγματοποιήσουν τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων (Horizon). Το τεστ ανακαλύπτει το προφίλ των επαγγελματικών ενδιαφερόντων του κάθε μαθητή, προτείνοντάς του συγκεκριμένες σχολές με σκοπό τη σωστή επιλογή Κατεύθυνσης.
Το φροντιστήριο βρίσκεται στο πλευρό του μαθητή μέχρι την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου, στηρίζοντάς τον με την εξειδικευμένη γνώση και τη συνεχή ενημέρωση στα δεδομένα της αγοράς εργασίας, για τη σωστή συμπλήρωσή του.

 

Σχετικά Άρθρα


Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές και γονείς


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10/06/2016 στο “Χατζηγιάννειο”...


Ημέρα Σταδιοδρομίας


Παρασκευή 10 Ιουνίου,στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, Ρούσβελτ 59, ώρα:18:30 μ.μ,...

Οι Καθηγητές μας


Γνωρίστε την ομάδα μας